Richter FerroBio

Richter FerroBio je prehransko dopolnilo, ki edino vsebuje naravno hemsko železo in železov sulfat. Priporoča se ga pri povečanih potrebah po železu, še posebej primeren je za ženske, ki načrtujejo nosečnost, nosečnice in ženske pred menopavzo.

Read More


0 Comments1 Minute

Moja zdravnica 2020, Viva

Letos se je odvijala že 24. Vivina akcija za izbor Mojega zdravnika leta. Izbor zdravnikov je potekal v 10 kategorijah. Podjetje Gedeon Richter d.o.o. je akcijo z veseljem podprlo kot Pokrovitelj Zaupanja.

Read More


0 Comments1 Minute

SHIZOFRENIJA: Značilnega poteka ni

Shizofrenija nima enotne oblike; gre za sindrom, ki obsega vrsto različnih stanj. Pri enem bolniku morda prevladujeta brezvoljnost in neaktivnost, pri drugem pa blodnjave misli in halucinacije. Ljudje s shizofrenijo imajo spremenjeno dojemanje resničnosti. Njihove družbene vezi postajajo vse šibkejše, kar lahko postopno privede do socialnega umika ali izolacije.

Read More


0 Comments1 Minute

SLOVENSKE ŽENSKE POSTAVLJAJO DOBRO POČUTJE SVOJIH NAJBLIŽJIH PRED LASTNO ZDRAVJE

Zdrava in varna spolnost pomembno vplivata na kvaliteto našega življenja. Med vprašanimi v raziskavi podjetja Gedeon Richter 74 % Slovenk ljubi svojega partnerja, hkrati pa je le 53 % izmed njih zadovoljnih s svojim spolnim življenjem. Še posebej po rojstvu otrok se je spolna aktivnost zmanjšala skoraj ¼ žensk. Izbira varne kontracepcije je najpomembnejše zdravstveno vprašanje žensk, čeprav kar 43 % ne uporablja nobene zaščite. Glede na ugotovitve Gedeon Richter raziskave so med Slovenkami najbolj znane in uporabljene metode kontracepcije tablete za peroralno kontracepcijo (10,8 %) in kondomi (18,1 %). Glavni dejavniki uporabe tabletk pri Slovenkah so, da so enostavne za uporabo, nudijo zanesljivo in učinkovito zaščito pred nosečnostjo in uravnavajo menstruacijski ciklus, prav tako pa ne ovirajo spolnega odnosa.

Read More


0 Comments1 Minute

Ste že slišali za miome?

Miomi ali leiomiomi so mišične izrastline, na hormone občutljivi tumorji rodil pri ženskah v rodnih letih. Povzročajo lahko prekomerne krvavitve, slabokrvnost, bolečine, pogosto uriniranje ali inkontinenco in neplodnost. Miome odstranjujejo z operacijo, pogosto tudi z operativno odstranitvijo maternice, ki lahko predstavlja nevaren in z zapleti pospremljen poseg v telo.

Read More


0 Comments1 Minute