SLOVENSKE ŽENSKE POSTAVLJAJO DOBRO POČUTJE SVOJIH NAJBLIŽJIH PRED LASTNO ZDRAVJE

Zdrava in varna spolnost pomembno vplivata na kvaliteto našega življenja. Med vprašanimi v raziskavi podjetja Gedeon Richter 74 % Slovenk ljubi svojega partnerja, hkrati pa je le 53 % izmed njih zadovoljnih s svojim spolnim življenjem. Še posebej po rojstvu otrok se je spolna aktivnost zmanjšala skoraj ¼ žensk. Izbira varne kontracepcije je najpomembnejše zdravstveno vprašanje žensk, čeprav kar 43 % ne uporablja nobene zaščite. Glede na ugotovitve Gedeon Richter raziskave so med Slovenkami najbolj znane in uporabljene metode kontracepcije tablete za peroralno kontracepcijo (10,8 %) in kondomi (18,1 %). Glavni dejavniki uporabe tabletk pri Slovenkah so, da so enostavne za uporabo, nudijo zanesljivo in učinkovito zaščito pred nosečnostjo in uravnavajo menstruacijski ciklus, prav tako pa ne ovirajo spolnega odnosa.

Preberi


Ste že slišali za miome?

Miomi ali leiomiomi so mišične izrastline, na hormone občutljivi tumorji rodil pri ženskah v rodnih letih. Povzročajo lahko prekomerne krvavitve, slabokrvnost, bolečine, pogosto uriniranje ali inkontinenco in neplodnost. Miome odstranjujejo z operacijo, pogosto tudi z operativno odstranitvijo maternice, ki lahko predstavlja nevaren in z zapleti pospremljen poseg v telo.

Preberi


Kontracepcijska tabletka

Ali ste vedeli, da se na kontracepcijsko tabletko zanaša približno 100 milijonov žensk po vsem svetu? To je eno izmed najpogosteje predpisanih zdravil na svetu.

Preberi